Een zwarte stalen deur met glas wordt zeer veel in interieurs toegepast, bij zowel verbouwingen als nieuwbouw. Wij geven een overzicht van de mogelijkheden van metalen deuren.
Waarom een stalen deur plaatsen?
Stalen deuren hebben de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. De robuuste en industriële uitstraling van de zwarte profielen passen perfect in zowel moderne als klassieke interieurs. Door hun sterke en slanke profielen laten ze veel licht binnen. De zwarte stalen deuren kunnen perfect gecombineerd worden met zwarte deurklinken, zwarte stalen ramen, zwarte trapbalustrades, zwarte stalen trap, stalen meubelen en scheidingswanden enz…
Maatwerk
De deuren worden volledig op maat van de klant in het atelier vervaardigd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, in zowel rechte als afgeronde profielen en tal van soorten glas ( klaar glas, melkglas, mat glas, spiegelglas… ). Ook de manier waarom de deuren zich openen kan je kiezen tussen een stalen draaideur of een stalen schuifdeur.
Toepassing stalen deuren
Niet alleen in de particuliere woningbouw of verbouwingen kan je ze vinden, ze worden ook volop ingezet als deur voor de aankleding van commerciële interieurs van winkels, showrooms, kantoren… De mogelijkheden zijn oneindig.
Stalen binnendeur met glas
Stalen deuren worden vooral als stalen binnendeur toegepast. Daar doen ze dienst vooral als eyecatcher tussen 2 ruimtes zoals de hal en de leefruimte of tussen de keuken en de leefruimte. Door de grote lichtdoorlaatbaarheid wordt ze veel als stalen scheidingdeur met glas geplaatst. Afhankelijk van de toepassing kan gewerkt worden met zowel thermisch onderbroken als niet-thermisch onderbroken staalprofielen. Stalen binnendeuren worden vaak gecombineerd met stalen scheidingswanden.
Stalen buitendeur met glas
Maar ook als stalen buitendeur worden ze meer en meer geplaatst. Voor stalen buitendeuren wordt vooral gewerkt met niet-thermisch onderbroken staalprofielen, om koudebruggen te voorkomen. Ze kunnen perfect met stalen ramen gecombineerd worden. Ten slotte worden ze ook veel gebruikt als buitendeur van bijgebouwen zoals een houten bijgebouw, buitenunit, veranda en de terrasoverkapping. Om roestvorming te voorkomen worden alle deuren gestraald, gemetalliseerd en voorzien van een hoog kwalitatieve poedercoating. Zo geniet je jaren van stalen buitenschrijnwerk zonder veel onderhoud.
Stalen douchedeur in glas
Ten slotte wordt de stalen douchedeur zeer veel in nieuwe of bestaande badkamers of sanitaire ruimtes geplaatst. Zeker bij een badkamer renovatie mag staal niet ontbreken. Daar doen ze dienst als stalen spatwand in een inloopdouche of als stalen deur van een douchecabine. Je kan de stalen douchedeur als scharnierdeur of als schuifdeur plaatsen. Staal in de badkamer past perfect in zowel hedendaagse als landelijke badkamers.
Types stalen deuren
We onderscheiden de types naargelang de manier waarop ze zicht openen. We kunnen een 4-tal types beschrijven:
1. Stalen taatsdeur of pivoterende stalen deur
Stalen taatsdeuren zijn met een scharnier verankerd in de boven- en onderzijde van de deur. Om die reden wordt deze in het plafond en de vloer gemonteerd, in plaats van in de muren zoals bij een normale deur het geval is.
De scharnieren kunnen ook meer in het midden geplaatst worden, waardoor je een pivoterend effect krijgt. Dergelijk deuren zijn ideaal voor deuropeningen die groter zijn dan normaal ( + 100 cm ) Als alternatief kan je werken met een normale scharnierdeur en stalen zijpaneel.
2. Stalen scharnierdeur in glas
Bij stalen scharnierdeuren worden, zoals de naam het zegt, worden een aantal scharnieren tegen de zijkant van de deur geplaatst en verankerd in de stalen kader. De scharnieren worden verzonken geplaatst, zo vallen ze niet op en zijn ze onzichtbaar. Dankzij een soft-close systeem hoor je de deuren niet.
Stalen draaideuren zijn verkrijgbaar met enkel opendraaiende of met dubbel-opendraaiende vleugels.
3. Stalen schuifdeur met glas
Ten slotte kan je een schuifdeur in staal plaatsen. Dergelijke deuren worden als tussendeur in de woonkamer geplaatst. Ze brengen een stoere en industriële look in huis. Maar ook in commerciële ruimtes zoals kantoren worden ze meer en meer geplaatst. De smeedijzeren schuifdeur met glas hangt op aan een al dan niet zichtbare rail.
Je kan kiezen voor de plaatsing van een enkele of dubbele stalen schuifdeur met al dan geen vast zijpaneel / zijlicht. Populair zijn de zwarte stalen schuifdeuren met glas. Ze kunnen voor de wand schuiven of tussen de wand.
4. Stalen traliedeuren
Dit type deuren zijn stalen inbraakveilige metalen deuren en worden in hekwerk vervaardigd.
5. Stalen vouwdeuren
Dergelijke deuren worden gebruikt bij grote muuropeningen. Verschillende deurdelen kunnen door middel van scharnieren en een rail open- en toegevouwen worden. Zwarte vouwdeuren zijn zeer populair als deur en windscherm bij de plaatsing van een eiken bijgebouw of een houten terrasoverkapping.
Zwart stalen binnendeuren: 8 designs om uit te kiezen
Onderstaand kan je 8 verschillende ontwerpen vinden van zwart stalen binnendeuren.
Soorten metalen
Stalen deuren zijn verkrijgbaar in meerdere soorten metalen en afwerkingen. De voornaamste zijn:
- Aluminium deuren
- Deuren in roestvrij staal ( RVS )
- Deuren in verzinkt staal / gemetalliseerd staal
- Smeedijzeren deuren of zwart stalen sierdeuren
- Stalen deuren met houtafwerking
- …
Steellook deuren
Steellook deuren zijn niet uit staal vervaardigd, maar “imiteren” het uitzicht van echte stalen schrijnwerk. Meestal zijn ze vervaardigd uit zeer slanke profielen, vervaardigd uit aluminium of geverfd hout. Ze worden zwart gepoederlakt. Tussen de profielen worden glaspartijen voorzien zoals in een “echte” stalen deur. Het voordeel van steellook schrijnwerk is dat het budgetvriendelijker is en veel minder weegt, wat de plaatsing makkelijker maakt en dus de kosten aanzienlijk drukt.
Prijs stalen deur met glas
De prijs van een stalen deur hangt uiteraard af van de afmetingen, het type deur ( draai / schuif ), ook de beglazing ( enkel / dubbel ) en soort glas ( super isolerend / standaard / melkglas / gewapend glas… ), afwerking ( gestraald / geborsteld / gepoedercoat / gelakt… ) zal grotendeels de prijzen bepalen. Kies je voor zelfplaatsing of laat je het plaatsen door een vakman? Je mag rekenen op prijzen tussen €750 – €3.500 voor een stalen deur.
We raden aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Zo weet je perfect hoeveel een stalen deur op maat kost.